چگونه یک فرد به اسلام افراطی روی می‌آورد؟ گفت‌وگو با شهلا شفیق، جامعه‌شناس

چند روز پس از حمله تروریستی در نیس، موضوع چگونگی گرایش « محمد لحویج بوهلال » عامل این حمله به اسلامگرایی افراطی همچنان مورد بحث و بررسی است. درحالی که « برنارد کازنوو » وزیر کشور فرانسه، به نقل از برخی نزدیکان بوهلال، از روی آوردن سریع او به اسلامگرایی سخن گفته. « شهلا شفیق » جامعه‌شناس، گرایش سریع به اسلامگرایی را زیر سؤال می‌برد و می‌گوید که روند رادیکلالیزه شدن پیچیده و طولانی است و اگر کسی سریعاً به اعمال افراطی روی می‌آورد، از پیش مقدماتی را پذیرفته‌ است.

پادکست

شهلا شفیق همچنین می‌گوید که نباید مسئله رادیکالیسم را فقط به تبعیض و بی‌عدالتی خلاصه کرد؛ برخی از کسانی که به اسلامگرایی روی آوردند، مورد تبعیض قرار نگرفته بودند.
این جامعه‌شناس با اشاره به جنبش‌های مختلف در فرانسه، تأکید می‌کند که اگر بگوئیم هر کسی که مورد تبعیض واقع می‌شود به افراطی‌گری روی می‌آورد، هم از نظر تحلیلی غلط است و هم توهین به تبعیض‌شدگان است، چون نوع دیگری از مبارزه نیز وجود دارد.

شهلا شفیق همچنین درباره شیوه برخورد با مسئله رادیکالیسم اسلامی در فرانسه می‌گوید که باید شیوه‌های امنیتی در کنار شیوه‌های آموزشی به کار گرفته شود.
مشروح گفت‌وگو با شهلا شفیق، جامعه‌شناس در پاریس را با کلیک روی تصویر بالا بشنوی

RFI